Kakovost vode iz pipe

Voda iz pipe je glavni vir pijače za večino tistih, ki se ne poslužujejo umetnih napitkov in podobnih izdelkov, ki jih je mogoče kupiti v trgovinah. Načeloma velja, da je voda najbolj zdrava pijača, za nameček pa je tudi zelo poceni, enostavno dostopna in na voljo v praktično neomejenih količinah.
Pa je voda iz pipe res najboljše, kar lahko popijete? Na to vprašanje bomo verjetno odgovorili negativno – sicer je res, da voda iz pipe prekosi mnoge druge alternative, kot so kupljeni izdelki, a vseeno se ne uvršča v sam vrh po kakovosti, saj lahko vodo iz pipe še izboljšamo. Uporabni dodatki, kakršen je na primer ionizator vode, poskrbijo za višjo kakovost vode, s tem pa boste lahko kar doma uživali v okusni in predvsem zdravi pijači iz pipe. Ionizirana voda ima v primerjavi z običajno vodo iz lokalnega vodovoda mnogo prednosti, morda najbolj izstopajoča pa je enostavnost namestitve potrebnih naprav – tudi sami boste domačo pipo hitro in brez težav spremenili v vir čiste in bogate vode, pa še cena je zelo ugodna glede na vse koristi, ki jih ionizator vode nudi!

ionizirana-voda

Kaj je ionizirana voda?

Že zgodaj v šoli se učimo, da je molekula vode sestavljena iz dveh atomov vodika in enega atoma kisika. Teoretično to drži, a v praksi oziroma v naravi se voda nikoli ne pojavlja v tako čisti obliki. Vedno so v vodi tudi primesi, ki pridejo iz okolja, to pa drži tudi za zbiralnike in vodovode. Vodovodni sistemi so v ta namen opremljeni s filtri, ki preprečujejo prehod primesi, pri tem pa zaustavijo tako škodljive kot koristne dodatke. Voda, ki pride do domače pipe, je tako sicer dokaj čista, a hkrati osiromašena in prikrajšana za mnoge koristne snovi, ki jih voda morda že v naravi ne dobi, ali pa ne pridejo skozi filtre vodovoda. Ionizator vode odpravi to pomanjkljivost, saj vodo bistveno obogati. Ionizirana voda je bogatejša, z aktivnim vodikom je močan naravni antioksidant, poleg tega pa boste iz pipe dobili tudi koristne minerale in druge snovi, na primer magnezij in kalcij. Ionizator zagotavlja vse to, ne da bi terjal poseben napor pri vgradnji in uporabi!

Iz iste kategorije: