Lesena igrala spodbujajo otrokov razvoj

Otroci so polni energije, ki mora biti pravilno usmerjena, sicer se bodo zatekali h prekomernemu igranju video igric, brskanju po internetu ali gledanju televizije. Danes vse več otrok kaže znake zmanjšanja fizičnih sposobnosti, predvsem na področju motoričnih sposobnosti. Zato je zelo pomembno, da se otroka že v zgodnjem otroštvu preusmeri v aktivnosti, ki zahtevajo reševanje izzivov, ki bodo spodbujali njegov miselni razvoj.

Najbolj priporočljive so preproste igre in aktivnosti na prostem, pri katerih so lahko odličen pripomoček lesena igrala, na katerih bo otrok lahko krepil svoje gibalne sposobnosti in se ob tem še zabaval. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Zabava je lahko koristna

Večina otrok je že zelo zgodaj izpostavljena bremenu tekmovalnosti in dokazovanja pred drugimi, ki ga zahteva življenje v tem sodobnem in s tehnologijo obsedenem svetu. Mnogo staršev zaradi neizprosnih delovnih urnikov nima časa, da bi se posvetili svojim otrokom, a si vseeno želijo svoje otroke že od majhnega spodbuditi, da si krepijo samozavest in da počnejo nekaj koristnega.

Pri tem pa se pozablja, da je otrok bitje, ki šele gradi svojo osebnost, in da je igra pomemben del tega. A še bolj pomembno je, da se lahko pri tem sprosti in zabava. Vrniti se je potrebno v naravo in preživljati čas z vrstniki. Že tekanje naokoli ali poskakovanje prineseta ogromno koristi. Da bi bil otrok motiviran, pa ga je potrebno postaviti pred določene izzive, ki jih mora reševati. K temu so lahko lesena igrala v veliko pomoč.

Kako lahko lesena igrala pomagajo pri otrokovem razvoju?

Če so pravilno in kakovostno izdelana, so lahko res privlačna in zanimiva, tako da vzbudijo otroško radovednost. Vaš otrok bo tako lahko preizkušal svoje plezalne sposobnosti na plezalih, se odrival na gugalnici ali pa zgradil svoj lastni mali svet v otroški hišici.

Privlačne lesene igrače ponujajo obilo zabave za otroke

Zelo privlačna lesena igrala so igralni stolpi, ki omogočajo neštete možnosti raziskovanja. Gre za prave kompleksne strukture, ki jih je možno tudi prilagoditi tako, da se dodatno vanje vgradi hišica, peskovnik ali tobogan.

Otroke je potrebno spodbujati k raziskovanju in gibanju

Človeški živčni sistem je najzapletenejši živčni sistem med vsemi bitji. Njegova struktura je tako kompleksna prav po zaslugi gibanja, saj le sistemi, ki se ne gibljejo, nimajo živcev. Naši možgani pa se najbolj razvijajo v prvih letih življenja, zato je gibanje izredno pomembno.

Že pri preprostem tekanju mora otrok skrbeti za ohranjanje ravnotežja, da lahko prenaša težo iz ene noge na drugo ter se pri tem nemoteno premika naprej. Pri tem je lahko koristen npr. tek po gozdnih poteh ali pa premagovanje različnih ovir, ki jih predstavljajo premišljeno oblikovana lesena igrala. Če si želite ogledati ponudbo le-teh, lahko kliknete tukaj.

Iz iste kategorije: