Družabne igre za druženje

S prijatelji na kavo, v hribe ali v dnevno sobo?

Ko končamo z delovnim dnem ali šolskimi obveznostmi, bi se verjetno najraje malce sprostili. Morda vas čakajo še kakšna hišna opravila, nekaj dela okoli hiše, ampak potem si morate zagotovo vzeti tudi čas zase. Spomnite se, da se že nekaj časa niste videli s tem ali onim prijateljem in ravno v petek popoldan imata oba čas. Super, ampak kje bi se dobila in kaj bi počela?družabne-igre
Skočila na pico in spila pivo ali sok? Odšla v čajno hišo in se pogovarjala v intimnem vzdušju? Se sprehodila po kakšni gozdni poti in se nadihala svežega zraka? Morda obiskala kino ali gledališko predstavo? Možnosti je zares veliko in če vprašate mene, bi izbral karkoli, razen posedanja v lokalu. Ampak ljudje smo različni in včasih radi preprosto posedimo, se umirimo in uživamo. Pa je to res potrebno narediti v neki gostilni? Zakaj se ne bi dobili kar doma, morda skupaj spekli kakšen preprost biskvit in popili kavo?
Če ugotovite, da je vabilo na dom lahko povsem dobra izbira, je čas, da poiščete kakšno razvedrilo. Ljudje imajo radi razvedrila, saj se še dobro spomnite koliko ljudi je včasih sedelo pred televizijskimi sprejemniki in gledalo različne kvize. No, to bi počeli še danes, pa je žal teh kvizov veliko manj. Kvizi so ljudem všeč zato, ker spodbujajo tekmovalnost in hkrati urijo možgane. Potrebno je malce razmisliti in kdor je boljši, bo zmagovalec. Seveda bi se takšne igre igral še marsikdo drug, kot le tekmovalci na televiziji, ampak tja se ni preprosto uvrstiti. Zato si je dobro omisliti družabne igre, ki lahko kar na vaš dom prinesejo prej našteto v eni sami škatli.

Za koga so primerne družabne igre

Resnica je ta, da so družabne igre narejene tako za različne starostne skupine, kot tudi po različnih težavnostnih stopnjah. Med seboj so si zelo različne in medtem ko za učenje igranja nekaterih potrebujete le razlago v dveh ali treh stavkih, se boste v nekatere druge morali poglabljati kar precej časa, preden jih boste lahko normalno odigrali. Kaj šele, če bi se želeli preizkusiti v igranju proti kvalitetnejšim nasprotnikom, ki imajo za seboj mesece ali celo leta izkušenj z igranjem.
Družabne igre, kot so Naseljenci otok Catan, Monopoly, Človek ne jezi se in podobne, bi se morale pravzaprav veliko večkrat znajti na naših mizah. Tako bi se lahko hkrati družili, naučili kaj novega, razvijali smisel za strategijo in se naučili ob pravem času potegniti pravo potezo. Vse to pa so gotovo vrline, ki nam lahko zelo prav pridejo v povsem običajnem življenju ali na poslovni poti.

https://www.youtube.com/watch?v=6CshKTXkHhA

Iz iste kategorije: