Domiselne in klasične lesene igrače za otroke

Lesene igrače navdihujejo otroško ustvarjalno in domiselno igro, obenem pa razvijajo kognitivne sposobnosti in spretnosti pri reševanju izzivov. Naravne strukture iz lesa spodbujajo otrokova čutila. Osnovne in klasične oblike igračk omogočajo, da se otroci z njimi lahko igrajo na več različnih načinov. Ker les ni krhek material, bodo te domiselne igračke lahko trajale več generacij, ne da bi se ob tem pokvarile ali postale nezanimive.  

Otroške igračke iz lesa, kot so sestavljanke, vlakci, glasbeni inštrumenti, kocke in različne figurice, ne onesnažujejo okolja z nezaželenimi kemikalijami in toksini, ki jih sicer lahko najdemo v različnih izdelkih iz plastike. Lesene igrače se tudi ne bodo zlomile, kar pomeni, da ne bo zdrobljenih, majhnih kosov in ostrih robov, ki bi jih mlajši otroci lahko pojedli ali se z njimi poškodovali. 

Zabavne igračke iz lesa za malčke 

Pod zabavne in domiselne lesene igrače za malčke do tretjega leta starosti zagotovo spadajo klasične otroške kroglice oziroma ropotuljice, kjer so kroglice nanizane na elastični vrvici. Pod zabavne in hkrati poučne igračke iz lesa za mlajše otroke in malčke pa spadajo tudi: 

  • Sortirnice iz lesa: malčki se z njimi igrajo tako, da razvrščajo in sortirajo različne slikice na kartončkih, ki jih nato zataknejo v letvice znotraj kocke. 
  • Živobarvne vstavljanke v različnih oblikah: ta otroška igra iz lesa je sestavljena iz podlage v različnih oblikah in figuric s številkami. Nato pa morajo otroci prešteti pike na podlagi in vstaviti figurico v tisto luknjo, ki se ujema s številko na figuri. 

Domiselne igre iz lesa za malo starejše otroke 

Klasična igra lovljenja ribic s pomočjo magnetnih palic je idealna igra za otroke od tretjega leta starosti dalje. To igračko sestavljajo ribice iz lesa ter dve magnetni ribiški palici, s pomočjo katerih otrok lovi ribe. 

Otroci pa se lahko z glasbo spoznajo preko igre oziroma seta glasbil, kjer so vsi glasbeni inštrumenti izdelani iz lesa. V setu instrumentov so ropotulje, tamburin, kastanjete, triangel, kraguljčki in drugi inštrumenti, ki otroku pomagajo razvijati občutek za ritem in posluh za glasbo. 

Domiselne, zabavne in poučne lesene igrače za malčke in malo starejše otroke so na voljo za nakup v spletni trgovini z otroškimi igračami na naslovu www.chebeltza.com. Tu lahko najdete tudi posebne komplete lesenih vlakcev in drugih sestavnih delov, kot so tračnice, lokomotive, ceste in proge. 

Iz iste kategorije: