Moto akumulatorji z dolgo življenjsko dobo

Izbira moto akumulatorja za vaš motocikel, skuter, motorno kolo ali starodobnika je včasih izredno težka. Na tržišču je ogromno različnih vrst in znamk akumulatorjev, kar nam otežuje nakup. Pred nakupom se prepričajte, da vaš izbrani akumulator dosega želene standarde in ima visoko življenjsko dobo ter je odporen na vibracije.moto-akumulatorji

Kako izbrati najprimernejši moto akumulator?

Moto akumulator boste najlažje izbrali tako, da najprej preverite, kakšen je vaš obstoječ moto akumulator. Preverite dimenzijo obliko, znamko, napetost, kapaciteto motorja in priklop. Akumulatorji se med seboj razlikujejo ne samo po zunanjih karakteristikah, kot so dimenzija, znamka, napetost, kapaciteta motorja in podobno, temveč tudi po vrsti elektrolita. Izbirate lahko med elektrolitom v obliki gela, plina in tekočino.

Elektrolit v obliki gela, plina ali tekočine

Gel akumulatorji imajo elektrolit v obliki gela, ki dela akumulator bolj odporen na vse vibracije in hkrati preprečuje izliv kisline ali izhlapevanja elektrolita.
Standardni akumulatorji s tekočim elektrolitom (žvepleno kislino) imajo dolgo življenjsko dobo, saj njihov življenjski cikel prične teči šele takrat, ko vanj vlijete elektrolit. Pred uporabo akumulatorja, slednjega najprej aktivirate in šele nato vgradite. Na ta način deluje dlje kot drugi akumulatorji.
Moto akumulatorji s kombinacijo plinov (vodik in kisik se po rekombinaciji spajata v vodo) so posebni zaradi nizke stopnje potrebnega vzdrževanja, saj se nivo elektrolita ne spreminja veliko z uporabo, saj je ob pravilnem polnjenju izguba vode zelo majhna. Tudi tu ni možnosti razlitja kisline pri dobavi, saj je akumulator ne vsebuje in jo vlijete sami naknadno ob aktivaciji akumulatorja.

Prednosti vseh treh vrst akumulatorjev

Vse tri vrste akumulatorjev so izjemno kvalitetne, odporne na vibracije, na različne vremenske razmere ter imajo nizko stopnjo samopraznjenja. Akumulatorji ohranjajo svojo kapaciteto tudi v obdobju daljšega mirovanja. Vse te karakteristike jih delajo varne za uporabo in primerne za vse tipe moto vozil. Sami se odločite glede na vaš proračun, način uporabe in možnosti vzdrževanja posameznega akumulatorja.

Varnost akumulatorjev z rekombinacijo plinov

Posebna varnostna zaščita akumulatorjev je v vgradnem varnostnem ventilu, ki se ne odpre nikoli razen v primeru prekomernega polnjenja. Na ta način se izognete možnosti eksplozije ter poškodb vozila in vas.

Iz iste kategorije: