Zakaj se odločiti za kolesarjenje?

Poletno vreme, sonce in prijetne temperature kar vabijo h gibanju v naravi. Zakaj se ne bi v naravo odpravili kar na kolesu ter združili prijetno s koristnim? Vedno bolj se namreč zavedamo, kako koristno je kolesarjenje za naše zdravje in dobro počutje. V današnjem članku vam zato ponujamo 10 razlogov za kolesarjenje, ki se jim zagotovo ne boste mogli upreti.

1. Pri kolesarjenju hujšate ter poskrbite za izgorevanje maščob. S kolesarjenjem se znebite odvečnih kalorij na zelo učinkovit način. Za primer naj navedemo žensko, ki tehta 60 kilogramov. Če se vozi s hitrostjo od 25 do 35 kilometrov na uro, vožnja pa traja 1 uro, pri tem izgubi kar okrog 500 kalorij. To je odlična novica, kajne?

2. S kolesarjenjem poskrbite za izvrstno rekreacijo. Med kolesarjenjem vaše telo telovadi, vi pa se tega sploh ne zavedate. Zato vam svetujemo, da avtomobil zamenjate za kolo ter v službo in po opravkih kar prikolesarite.

3. S kolesarjenjem oblikujete zavidljive mišice v nogah. Ženske, ki želite imeti občudovanja vredne in zapeljive noge, ne odlašajte nič več. S kolesarjenjem bodo vaše noge postale vitke in imele lepo oblikovane mišice.

4. Kolesarjenje napolni z novo energijo. Če ste pogosto brez volje in prave energije, si privoščite redne kolesarske izlete. Lahko so krajši ali daljši, odvisno od vaše trenutne telesne pripravljenosti. Kolesarjenje pospešuje izločanje dopamina, to pa nam daje nov življenjski elan.

5. Poskrbite za svoje sklepe. Kolesarjenje ščiti vaše sklepe, saj je telo v sedečem položaju, vaša kolena in gležnji pa so manj obremenjeni kot med tekom. Pri tem ne pozabite pravilno nastaviti svojega kolesarskega sedeža, saj bo le tako kolesarjenje učinkovito in varno.

6. Zaščitite svoje srce. Vsi se dobro zavedamo, da so srčno-žilne bolezni eden izmed najpogostejših vzrokov za smrt v modernem svetu. Kolesarjenje lahko izboljša vaše zdravje, saj znižuje krvni tlak in nivo slabega holesterola v krvi.

7. Odkrijte do zdaj nepoznane kraje. Vsakokrat, ko se usedete na kolo, si lahko izberete novo destinacijo ter tako odkrivate lepote naše male Slovenije. Vabimo vas, da jo prekolesarite po dolgem in počez.

8. Prihranite denar. Če odštejemo denar, ki ga morate plačati pri nakupu kolesa, je kolesarjenje prav zares zelo varčen šport. Za parkiranje kolesa vam ni potrebno plačati parkirnine, pri kolesarjenju ne potrebujete nobenega goriva, zato lahko poceni in brezskrbno uživate v vožnji.

9. Poskrbite tudi za okolje. Pri kolesarjenju ne proizvajate nobenih škodljivih stranskih produktov, ki bi onesnaževali okolje. In to je še en dodaten razlog, zakaj morate začeti s kolesarjenjem.

10. Sprostite se in se zabavajte. Kolesarjenje je primerno za vsakogar izmed vas. Začutite veter v laseh in se popeljite novim dogodivščinam naproti.

Iz iste kategorije: