Od pomladi do jeseni varno na cesti

Sneg se vsako leto slej ko prej poslovi od nas, zgodi pa se tudi, da so zime zelo mile in snega praktično ni. Seveda je precej krajev, ki imajo višjo nadmorsko višino in tam je snega več. Tudi navade so drugačne in temu primerna so vozila. Ljubitelji motorjev pa so doma povsod in motoristična oprema je za njih popolna nuja.motoristicna-oprema

Spomladi preverite motor in opremo

V prvih mesecih leta, ko se odločite, da boste svojega dvokolesnega junaka spet spravili v pogon, je najprej potrebno napraviti kvaliteten servis celotnega motorja. Motor je potrebno dobro preveriti, da vam ne bi kje na sredi ceste obtičal. To ni zabavno, še najmanj, ko se pripravlja h kaki nevihti in te so vse bolj pogoste. Vsakokratni izlet se lahko tako iz zabave in užitka sprevrže v pravo agonijo ali malo nočno moro.
Poleg motorja pa je izjemnega pomena kvalitetna motoristična oprema. Tisti, ki motoristične opreme ne bodo dobro očistili v starem letu, tvegajo, da bo zimo preživela v slabem stanju. Pomladanski žarki bodo vaše kolege zvabili spet na ceste, vi pa boste prisiljeni kupovati novo motoristično opremo ali pa krpati staro. Motoristična oprema je lahko zelo draga, vendar pa so tiste posebne jakne, rokavice in škornji dragi z razlogom. Njihova cena je več ali manj vedno pogojena z višjo kakovostjo in to se vse pozna na cesti.

Dobra motoristična oprema pomeni veliko razliko

Dobra čelada ali zaščita vam lahko reši življenje, slaba motoristična oprema pa vas lahko življenja celo stane. Ko se motorist nenadoma znajde v neprijetni situaciji, denimo, da ga nekdo izsili, torej mu odvzame prednost na cesti, je prisiljen v manevriranje v sili. Takšne situacije se lahko kaj hitro slabo končajo, zato je potrebno imeti vso opremo v brezhibnem stanju. Dober oprijem ročice z rokavico lahko pomeni, da boste obstali na motorju in zvozili nevaren manever, slaba rokavica pa vam lahko zdrsne in zleteli boste po tleh ali se zaleteli v neko drugo vozilo.
Motoristična oprema za odrasle se razlikuje tudi v krojih za ženske in moške, svojo pa so dobili tudi otroci. Zanje so največkrat na razpolago predvsem majice in kapice, da se lahko kar najbolj poistovetijo s svojimi junaki, to pa so seveda očkati, no in seveda v nekaterih primerih tudi že mamice. Tudi ženske se namreč v zadnjih letih vse večkrat rade usedejo na hitre motorje in uživajo na cestah. Še enkrat več pa je pomembno, da je motoristična oprema za vse narejena povsem po meri, da niso številke prevelike ali premale in s tem obleka neudobna. Ne glejte torej na barvo, ampak na kvaliteto materialov in ravno pravšnjo velikost.

Iz iste kategorije: