Trpežno pokrivalo za motor na zadnjem kolesu

Pokrivalo za motor oziroma podblatnik za zadnje kolo je obvezna motoristična oprema za vse tiste voznike motornih koles, ki se velikokrat vozijo po blatnih in mokrih cestah. To trpežno dodatno moto opremo namestimo na zadnje kolo, saj je le-to najbolj izpostavljeno umazaniji iz ceste. 

Dobro pričvrščen blatnik na motornem kolesu zagotavlja stabilnost in varno vožnjo, saj vozniku ni potrebno skrbeti, da bi se med vožnjo snel ali razrahljal. Pokrivalo za motor je namenjeno zaščiti vzmetenja in zadnjega kolesa pred brizganjem vode, blata in umazanije. Prav zato je zadnje vzmetenje s kolesom zaščiteno pred nastankom rje in korozije. 

Homologacija in montaža podblatnika za motorno kolo   

Pokrivalo za motor ne zahteva posebno zahtevne montaže, saj je ta moto oprema popolnoma pripravljena na montažo, kjer so v paketu priloženi vsi deli in pritrdilni elementi za vgradnjo. Če je podblatnik kupljen v specializirani prodajalni z opremo za motorna kolesa, tedaj lahko prodajalce povprašamo, ali nam pomagajo pri namestitvi dela na zadnje kolo. 

Podblatnik za zadnje kolo prav tako ne potrebuje homologacije, saj je ta del že v osnovi homologiran. Tako motoristi privarčujejo nekaj denarja, ki bi ga sicer namenili za celoten postopek pridobitve potrdila o skladnosti dvokolesnika, ki ga izdaja akreditiran kontrolni organ. 

Podblatnik za zadnje kolo v odpornih materialih  

Podblatniki za motorna kolesa so običajno izdelani iz na udarce odporne plastike ABS. Ta material predstavlja idealno rešitev za to motoristično opremo, ki ščiti zadnje vzmetenje pred korozijo in rjo. Morebitne manjše odrgnine, praske in udarci, ne bodo zmanjšali učinkovite zaščite, ki jo podblatnik nudi zadnjemu kolesu. Odporna plastika ABS je lahko lakirana ali nelakirana ter dodatno barvana ali nebarvana. 

Moto oprema za motorno kolo v različnih barvah 

Ob nakupu podblatnika za motorno kolo zatorej obstaja mnogo izbire glede lakiranja in nanašanja dolgo obstojne barve. Barva blatnika pa mora biti pri tem skladna s specifičnim barvnim odtenkom dvokolesnika. Prodaja motoristične opreme Yogi na svoji spletni strani in v trgovini v Ljubljani nudi pokrivala za motor za znamke Honda, Kawasaki in Yamaha, kjer lahko izbiramo med belo barvo podblatnika, črno mat barvo in kosom, ki je pripravljen za nadaljnje barvanje. 

Iz iste kategorije: