Profesionalna menjava stekla na telefonu

Če je ekran na mobitelu le malo počen ali poškodovan, morda še lahko opravimo kakšen klic, pošljemo sporočilo ali pregledamo elektronsko pošto. Če pa je praska bolj globoka ali je zaslon v celoti uničen, tedaj je potrebno aparat popraviti in zaslon zamenjati, saj je mobilnik povsem neuporaben. 

Menjava stekla na telefonu je proces, ki zahteva profesionalni pristop s poznavanjem tehnologije posameznega modela aparata in dostopom do nabave točno določenih nadomestnih delov. Zatorej zaslona ne moremo popraviti sami, temveč ga je potrebno dati na servis oziroma v popravilo strokovnjakom.

Zamenjava poškodovanega zaslona na mobilniku izven garancije 

Ko zaslon mobitela poči, ga lahko damo na servis k pooblaščenemu izvajalcu, ki popravilo opravi brezplačno samo v primeru, ko je mobitel določene blagovne znamke (Samsung, Apple, …) še vedno v garanciji. Velikokrat pa se zgodi, da pooblaščeni servis ugotovi, da je bila poškodba ekrana povzročena iz strani uporabnika, zato se cena popravila ne šteje v garancijo in je zato potrebno zamenjavo zaslona plačati v celoti, po veljavnem ceniku.

V primeru, da je aparat izven garancije, tedaj je potrebna menjava stekla na telefonu prepuščena odločitvi lastnika, ali bo poiskal strokovnjake za popravilo v katerem drugem, sicer nepooblaščenem servisu, ki storitve zamenjave zaslona opravi enako dobro, če ne celo bolje, kot pooblaščeni servis. 

Uporaba originalnih nadomestnih delov pri zamenjavi ekrana 

Dobro je izbrati takšen servis, ki bo menjavo stekla na telefonu opravil z originalnimi ali originalom enakovrednimi nadomestnimi deli. Originalni nadomestni deli pripomorejo k daljši življenjski dobi aparata.

Pri tem pa tudi poskrbijo, da bo ekran na mobitelu opravljal svojo funkcijo na najbolj optimalen način. Po zamenjavi poškodovanega zaslona zato ne sme prihajati do zamegljene in na trenutke neaktivne slike.

Ovitki za mobilne aparate za preventivno zaščito zaslona 

Praske in različne poškodbe na zaslonih mobilnih aparatov so največkrat posledica neustrezne zaščite. Mobitela ne moremo zares zaščititi pred nenamernimi padci in nesrečami, lahko pa zaščitimo prednji del aparata z ovitki za telefone. Da bi bil ekran dodobra zaščiten, je najbolje izbrati etuije na preklop, ki prekrivajo tudi zaslon, ter zaščitna stekla, ki so izdelana iz posebnega kaljenega stekla.

Storitve menjave stekla na telefonu lahko naročite v specializiranem servisu mobilnikov in tablic na naslovu www.gizzmo.si. Aparat s počenim ali kako drugače poškodovanim zaslonom lahko prinesete v poslovalnico na Šmartinski 152 v Ljubljani ali pa mobilni aparat pošljete po pošti, storitev popravila pa naročite preko omenjene spletne strani.

Iz iste kategorije: