Ste že slišali za fotoobčutljiva sončna očala z dioptrijo?

Zaščitite svoje oči pred soncem na najboljši način!

Podobno kot to velja za klasična korekcijska očala, so tudi sončna očala z dioptrijo sčasoma doživela precejšen razvoj. Danes imamo tako na voljo številne možnosti, med katerimi lahko izbiramo. Najsodobnejše različice tako zagotavljajo še boljšo zaščito oči pred ultravijoličnimi sončnimi žarki kot nekdaj, obenem pa so postala očala udobnejša za nošnjo in estetsko še bolj dovršena. Če že nekaj let ali celo že kakšno desetletje še vedno nosite ista sončna očala z dioptrijo, je morda čas, da se naročite na okulistični pregled in si privoščite nova. Za to obstaja kar nekaj razlogov:

  • vaše oči bodo tako bolje zaščitene,
  • takšna očala so veliko bolj udobna,
  • poskrbeli boste za boljši vid,
  • videti boste bolj moderno.

Sončna očala z dioptrijo, katerih stekla se prilagajajo UV žarkom 

V zadnjih letih je močno narastlo zanimanje za t. i. fotoobčutljiva stekla. Njihova posebnost je, da jih lahko uporabljate tako v zaprtih prostorih kot zunaj. Kot pove že njihovo ime, se namreč odzivajo na količino UV sevanja, ki so mu izpostavljena. Ko niste na soncu, bodo tako stekla brez barve oziroma zelo svetla. Zunaj oziroma na prostem, kjer ste izpostavljeni sončnim žarkom, pa se zatemnitev ustrezno poveča. Močnejša ko bo ultravijolična svetloba, intenzivnejša bo zatemnitev stekel, s tem pa tudi zaščita vaših oči.

Na kaj morate biti še posebej pozorni pri izbiri? 

Kot že rečeno, je izbira danes večja kot kdaj koli prej, zato se je pred izbiro ustreznih okvirjev, predvsem pa stekel, dobro informirati o tem, kakšna so sploh na voljo in kakšno zaščito vam omogočajo.

Iz iste kategorije: