Vrste regeneracij po vadbi

Ste vedeli, da obstajata dve različni vrsti regeneracije po vadbi. Prva je takojšnja oziroma kratkoročna regeneracija, druga pa je dolgoročna. Kratkoročna omogoča okrevanje po izjemno intenzivnem treningu, dolgoročno pa je treba vključiti v načrt treninga. Obe vrsti regeneracij sta izjemno pomembni za optimalno zmogljivost v športu. Igrata ključno vlogo pri popravljanju vnetih mišic ter sklepov.

Kratkoročna regeneracija nastopi takoj po intenzivnem treningu

Za kratkoročno okrevanje je značilno, da poteka takoj po intenzivnem treningu. To je lahko povsem aktivno okrevanje, na primer vaja z malo obremenitve ali pa raztezanje. Okrevanje se izvaja v fazi hlajenja po samem treningu oziroma vadbi, prav tako pred treningom. Lahko pa poteka tudi v tistih dneh, ko se treninga ne izvaja.

masažna pištola
Masažna pištola ima več nastavitev in je praktična ter enostavna za uporabo.

Tudi kratkoročna regeneracija lahko vključuje več vrst. Pri tej vrsti regeneracije gre lahko za osredotočenost na nadomeščanje snovi, ki smo jih med telesno aktivnostjo izločili iz telesa. Posledično to povzroča mišično bolečino oziroma poškodbo celic. Kratkoročna regeneracija torej lahko vključuje tudi dopolnjevanje zlasti beljakovin pa tudi ogljikovih hidratov. Ker mišice potrebujejo tudi dovolj vode, je potrebna še redna hidracija telesa.

Dolgoročna regeneracija je značilna zlasti za profesionalne športnike in bodybuilderje

Za tehnike, ki jih vključuje dolgoročna regeneracija, se odločajo predvsem profesionalni športniki in bodybuilderji. Gre za naprej načrtovane aktivnosti, ki so vključene v načrt samega treninga. Profesionalci morajo dobro skrbeti za svoje mišice ter sklepe. Poleg kratkoročne regeneracije je seveda pomemben tudi dolgoročni trening. Takšne osebe se redno udeležujejo masaž, fizioterapij, dobrodošlo je tudi obdobje regenerativnega bivanja. To na dolgi rok pomeni lajšanje bolečin v mišicah ter pripravo na prihajajoče tekmovalne ali športne aktivnosti. V veliko pomoč jim je pri tem lahko tudi masažna pištola, ki pogosto lahko na izjemno učinkovit način nadomesti športno masažo, ki je izvajana pod okriljem strokovnjaka.

Vibracijski masažni valj za vaje ter regeneracijo telesa.

Dobrodošla pomoč masažne pištole pri regeneraciji telesa

Zvesti uporabniki masažne pištole vedo povedati številne prednosti, s katerimi se tovrstna naprava še posebej odlikuje. V prvi vrsti je pištola za masažo izjemno dobrodošel pripomoček za športnike, saj sprošča utrujenost in napetost mišic, pospeši aktivacijo in regeneracijo mišic, lajša bolečine pri poškodbah mišic, poveča prožnost telesa.

Masažna pištola in njena uporaba.

Odlična novica je tudi ta, da je masažna pištola koristna prav za vse. Ne glede na to, ali ste rekreativec ali profesionalni športnik ali pa si želite le večerne masaže, naprava je prilagojena za prav vse uporabnike. Tudi cenovno je dostopna in je na voljo v spletni prodajalni, tako da si jo lahko naročite na daljavo.

Iz iste kategorije: