Stil klubske mizice naj se ujema s preostankom prostora

Funkcionalnost klubske mizice presega zgolj vizualno dopolnitev prostora. Mizice služijo kot odlagalna površina za naše knjige in revije. Na njih jemo malico ali pa nanje odložimo pokovko med gledanjem filma. Kadar smo bolni ležimo na kavču, skodelico čaja pa odložimo na mizo. Kadar smo lenobne volje pa nanjo položimo kar svoje noge. Posledično mora biti element vzdržljiv in dovolj odporen, da kljubuje naši vsakodnevni rabi. Ker nismo vedno zelo pazljivi, mora biti tudi odporen na udarce in praske. Kako torej izbrati popoln element?

Vzdržljivost in vizualna privlačnost

Najboljše klubske mizice so kombinacija vzdržljivosti in lepote. Estetsko dopolnjujejo prostor, obenem pa kljubujejo naši vsakodnevni rabi. Pri nakupu je tako dobro, da razmišljamo o ostalem pohištvu.

V kolikor so preostali elementi v mat odtenkih v barvi lesa, je smiseln nakup bodisi steklene, bodisi lesene klubske mizice v podobnih odtenkih. V primeru, da so regali v visokem sijaju, pa izberite raje stekleno mizico s kovinskim vznožjem. Popolnoma steklen element s steklenimi nogami je namreč v prostoru praktično neviden, kar bi pomenilo, da ga bomo ob slabi svetlobi spregledali.

Moderen dizajn

Novejši in modernejši dizajni za klubske mizice, manj prisegajo na visoko nosilnost in bolj na samo vizualno dopolnitev prostora. Od vaših želja je odvisna tudi sama masivnost elementa. V primeru, da bo mizica služila zgolj kot podlaga za en cvetlični lonček, je lahko tudi lažja in manj masivna. V primeru, da nameravate na mizi delati domačno nalogo, odlagati težje predmete in podobno, pa se izogibajte modernejšim in šibkejšim dizajnom. Izberite bolj masivne elemente v kombinaciji MDF, plastike ali pa kovine.

Kombinirajte vse elemente v prostoru

Ker klubske mizice niso osrednji element v prostoru, lahko pri njih malce eksperimentirate. V kolikor že imate izbrano ostalo pohištvo, naj tudi klubske mizice dopolnjujejo splošni videz prostora.

Po eni strani naj oblikovno dopolnjujejo ostale elemente, po drugi strani pa so lahko bolj žive barve ali pa nenavadne oblike. Vsekakor pa ne boste zgrešili s klasičnim lesenim mat izgledom.

Na koncu lahko klubske mizice pridejo prav takrat, ko boste s pijačo in hrano postregli svoje goste. Če imajo majhno površino, si lahko pomagate z večjo desko, nekatere mizice pa so celo zložljive in jim lahko uporabno površino povečate kadar to izjemoma potrebujete. Nanje lahko postrežete prigrizke, recimo čips ali palčke, dodate sok, morda kak zamrznjen jogurt ali sladoled in gosti bodo navdušeni.

Iz iste kategorije: