Zamrznjen jogurt kot zdrava malica

Kot vsi vemo je jogurt narejen iz mleka, s pomočjo raznih bakterijskih kultur. Zamrznjen jogurt je odlična in bolj zdrava alternativa sladoledu. Priporočeno je, da ga zaužijemo enkrat na dan, kot del vsakodnevne zdrave prehrane. Skoraj je težko verjeti, da je nekaj tako okusnega lahko tudi zdravega. Poleg tega ne potrebujemo ničesar drugega, kot morda žličko in že lahko uživamo ob mnogih okusih.

Velika hranilna vrednost

Jogurt je znan po celem svetu, kot ena izmed najboljših prehran, ki je bogata z minerali in je primerna za uživanje vsak dan. Tako lahko notri najdemo kalcij, kalij, cink in druge minerale, ki nam ohranjajo zdravje kosti, zob in celic. Obenem nam vsakodnevno uživanja jogurta krepi imunski in živčni sistem. V zamrznjenem jogurtu bomo našli veliko vitaminov, kot so vitamin A, D, B-12 in drugi. Te vitamini nas bodo zaščitili pred prehladi in obolenji ter nam dali dodatno energijo, ki jo potrebujemo skozi dan. Marsikdo si misli, da v svoji kuhinji ne more narediti jogurta, a to je popolna zmota. V svojo kuhinji lahko prav vsak od nas uporabi katerokoli živilo! Naj bo to npr. kurkuma, olje črne kumine ali kaj drugega, kar se vam zdi še tako nenavadno. Tako lahko sestavine uporabite in prav tako lahko izdelke napravite sami. Namesto, da jih kupujete v trgovini, kjer bodo vsebovali še kup konzervansov, aditivov in drugih reči, ki bodo vašemu telesu samo škodovale.

Izboljšajmo prebavo

Zamrznjen jogurt ima veliko koristnih bakterij, ki nam lahko izboljšajo prebavo. Poleg tega nam lahko uživanje jogurta zmanjša vnetja in pomaga pri težavah z laktozo. Tako nam lahko enako pomaga s pomanjkanjem energije. Večina težav, ki jih lahko povežemo z utrujenostjo prihaja od težav s prebavo. Jogurt nam s koristnimi bakterijami povrne energijo, ki jo potrebujemo, da uspešno prebrodimo dan.

Več okusov

Vsem nam je znano, da je zamrznjen jogurt na voljo v različnih okusih in variacijah. Ne glede na to kakšen okus nam je najboljši, bomo z jogurtom zaužili minerale in vitamine, ki so značilni za mlečne proizvode. Največja prednost je, da v njem ne bomo našli toliko sladkorja, kot v sladoledu. Manjši vnos sladkorja je prvi korak k boljšem počutju. Če na kratko povzamemo so vplivi jogurta na zdravje:

  • Izboljšan imunski sistem
  • Manjše težave z laktozo
  • Izboljšan prebavni sistem
  • Malo ali nič sladkorja
  • Veliko mineralov in vitaminov

Če se odločimo in začnemo raziskovati razve vrste in okuse jogurta smo naredili veliko za svoje zdravje. Ko zmanjšamo stres na naša prebavila (manj sladkorja) lahko že v nekaj dneh opazimo razliko na bolje, saj bomo imeli več energije, boljši spanec in tudi lačni bomo manj.

Ste ljubitelj tetovaž? Potem ne boste želeli zamuditi naslednje objave, ki govori o tem kako deluje tattoo krema.

Prehransko dopolnilo FERTILITY+ zanj krepi imunski sistem in izboljšuje plodnost. Preberi več …

Iz iste kategorije: