Varno prenašanje palet v industrijskem okolju

Dejstvo je, da so za industrijsko uporabo paletni viličarji neprecenljivi. Če cel dan prevažamo razno opremo, potem si moramo olajšati opravilo na vse možno načine. Več kot tretjina vseh poškodb na delu se zgodi zaradi prenašanja stvari z rokami. Pri vzdigovanju in prenašanju težkega tovora trpijo hrbet, mišice v rokah ter sklepi. Z viličarji pa težko breme veliko bolj varno in hitreje naložimo in odpeljemo do željenega cilja. Za večja podjetja pa lahko uporabimo električne izvedbe viličarjev za plete, ki nam še dodatno olajša težko delo.

Učinkovit in varen način prevažanja tovora

Potrebe vsakega skladišča so drugačne, vendar lahko najdemo različne paletne viličarje za skoraj vsako okolje. Tako bomo zagotovili varnost delavcev in ohranjali optimalno učinkovitost delovnega procesa. Vrhunsko ponudbo raznovrstne opreme za industrijska okolja lahko najdemo na www.swedmach.si. Kvaliteten viličar za prevažanja palet bo izboljšal učinkovitost vsake garaže, trgovine in skladišča

Praktični paletni viličar za 1/4 palete
Ročni paletni viličar za trgovine

Obstajata dve najbolj popularni vrste paletnega viličarja, ki sta:

Električni

Uporablja električni motor za premikanje. V dosti modelih ima uporabnik posebno mesto, kjer lahko stoji in upravlja sam viličar.

Ročni

Najbolj ugodna izvedba, ki je dovolj zmogljiva za prevažanje različnih tovorov. Uporabnik mora potiskati ali vleči sam viličar. 

Prednosti ročnega viličarja

Ročni paletni viličarji so najbolj razširjeni, saj je njihova uporaba izredno preprosta. Poleg tega pa ne potrebujejo vzdrževanja in so lahko v uporabi neprekinjeno. Uporabljamo jih lahko za prevažanje palet hrane, računalnikov, orodja, avtomobilskih delov ipd. Ker nimajo električnih komponent, smo lahko prepričani, da bodo zdržali dolgo časa, ne da bi bili potrebni servisa.

Največje prednosti so:

  • Nižji stroški vzdrževanja
  • Zanesljivost in solidna izdelava
  • Bolj dostopna cena
  • Več različnih modelov v ponudbi

Težji tovori zahtevajo bolj napredno opremo za prevažanje

Večja skladišča potrebujejo močnejšo opremo za prevažanje tovora. Električni paletni viličarji so idealni, saj na njih brez težav naložimo do 2 toni in več. Pri prevažanju pa nam pomaga vgrajen električni motor, ki uporabnika razbremeni vlečenja in potiskanja. Tako so prednosti električnih viličarjev za palete:

  • Manjša fizična obremenitev uporabnika
  • Večja produktivnost s prevažanjem težkih tovorov
  • Možnost večje obremenitve vozička

Res je, da so električne izvedbe viličarjev tudi dokaj dražje, vendar se na dolgi rok izplača. Zaradi kakovostnih materialov in komponent bo servis redkokdaj potreben, kar pomeni, da se bomo lahko popolnoma posvetili delu.

V vsakem primeru je nakup primerne opreme za manipuliranje z različnimi tovori najboljša odločitev. Tako izboljšamo produktivnost, zmanjšamo možnost nastanka fizičnih poškodb ter zavarujemo dragoceno opremo v paletah, ki jih premeščamo od točke A do točke B.

Iz iste kategorije: