Astaksantin vas lahko dobro zaščiti pred UV poškodbami

Verjetno marsikomu med vami prehranski dodatek astaksantin ni prav dobro poznan oziroma zanj slišite celo prvič. V tem primeru bi ga bilo dobro spoznati, saj vam lahko ponudi izjemne koristi, med drugim vas lahko dobro zaščiti pred najrazličnejšimi UV poškodbami.

Astaksantin je pigment, ki je rdeče-oranžne barve. Znan je kot izjemno močan antioksidant, posledično ga dandanes lahko kupite tudi v obliki prehranskega dopolnila, prav tako je prisoten v najrazličnejših kozmetičnih izdelkih.

Naravna zaščita proti škodljivim sončnim žarkom

S pomočjo raziskav so dokazali, da vam prehransko dopolnilo astaksantin lahko na učinkovit način pomaga tudi pri zaščiti pred škodljivimi žarki sonca. Prav tako koristi pri preprečevanju gub, suhe kože, hiperpigmentacije in pri drugih težavah s kožo.

Prehranski dodatek astaksantin
Prehranski dodatek astaksantin zaščiti pred škodljivimi žarki sonca

Če strnemo, lahko rečemo, da vam lahko prehranski dodatek astaksantin pomaga pri marsikateri težavi. Naj omenimo še izboljševanje elastičnosti kože, vlažnosti kože, učinkovit je tudi pri celjenju ran.

Uporaba astaksantina

Sama uporaba astaksantina kot enega od najmočnejših antioksidantov sega na najrazličnejša področja. Pri očeh na primer lahko vpliva na zmanjševanje tveganja za starostno degeneracijo makule. To je proces, ki lahko prizadene področja rumene pege na mrežnici. Prav tako astaksantin vpliva na degeneracijo sive mrene in ima zelo ugoden vpliv na funkcije vida.

Neverjetne prednosti astaksantina na dolgo življenjsko dobo, kognitivne funkcije in izgubo teže

Na koži pa se njegov vpliv lahko kaže na primer pri zmanjševanju vidnejših znakov, ki jih prinaša staranje, predvsem zaradi vpliva UV svetlobe. Prav tako dobro vpliva na preprečevanje predčasnega staranja kože, upočasnjuje nastanek gub in ohranja mladosten videz.

Na sploh pa vam astaksantin lahko pomaga pri krepitvi imunskega sistema, prav tako pri vzpostavljanju humoralnega imunskega odziva. Dobro vpliva na izboljševanje moči mišic in na vzdržljivost. Pomaga vam pri ohranjanju integritete ožilja, ugodno vpliva na krvni pretok in na obnavljanje žilne dilatacije.

Za koga je prehranski dodatek astaksantin še posebej dobra izbira?

Zaradi izjemnih antioksidativnih lastnosti se prehranski dodatek astaksantin priporoča predvsem profesionalnim in rekreativnim športnikom, posameznikom, ki so pogosto izpostavljeni UV žarkom, osebam z revmatoidnim artritisom.

Omenjeno dopolnilo k prehrani je prav tako primerna izbira še za vse, ki si želite izboljšat odzivnost imunskega sistema, prav tako za tiste, ki želite pozitivno vplivati na svoj srčno-žilni sistem ter vid.

Iz iste kategorije: