Msm powder – prah, ki odpravlja množico težav

Med naravnimi elementi, ki jih naše telo potrebuje za dobro delovanje, je tudi mnogo takšnih, ki jih telo samo ne proizvaja, ne skladišči, ki jih s hrano ne zaužijemo dovolj. Eno so esencialne snovi, ki jih je telo sposobno izdelati samo, drugo pa tiste, ki jih moramo v svoje telo vnašati z zaužitjem. In eden takšnih elementov je tudi žveplo.

Marsikomu se zdi nenavadno, da telo potrebuje žveplo, saj gre za element, ki ga precej slabo poznamo, pa vendar je v takšni ali drugačni obliki udeležen pri mnogih telesnih procesih. In seveda ga ne uživamo v njegovi čisti obliki temveč kot msm – naraven žveplov mineral.

Zakaj msm powder?

Msm powder oziroma msm v prahu je prehranski dodatek, ki ima izjemno širok spekter uporabe. Večinoma se ga uporablja pri težavah z okostjem in za mišice. Msm je koristen pri osteoporozi in artritisu, zato po njem posega zlasti nekoliko starejša populacija. Pri mlajših pa je opaziti porast uporabe msm prahu med aktivnim prebivalstvom oziroma med amaterskimi športniki. Zakaj?

msm

Zato, ker msm powder preprečuje krče v mišicah in odpravlja bolečine v mišicah. Poleg tega je žveplo nujno za tvorbo aminokislin – za te pa vemo, da jih je nujno zaužiti po naporni telesni vadbi, da pride do boljše rasti mišic in tudi do njihove regeneracije.

Kaj pa zunanja uporaba msm? Msm prah (super-obrok.si) lahko z nekaj kapljicami vode hitro spremenimo v pasto, ki jo lahko nanesemo tudi na kožo. Z njo lahko učinkovito odpravimo hemoroide, marsikdo pa jo uporablja tudi za druge težave s kožo in tudi za odpravljanje strij in brazgotin, saj tako rekoč čudežno deluje na obnavljanje kože in jo spodbuja k elastičnosti. Prav tako se uporablja MSM za lase.

Je msm primeren za vsakogar?

Tako kot vsi drugo prehranski dodatki, ki se lahko prodajajo na področju Evropske unije, je tudi msm povsem varen za uporabo, seveda pa ga je treba uporabljati v skladu z navodili proizvajalca.

Tako kot pri vsakem živilu ali prehranskem dodatku lahko pride do preobčutljivosti, ki se lahko pokaže v obliki prebavnih motenj. Če ne veste, ali je msm powder za vas primeren ali ne, je najbolje, da se pred nakupom posvetujete s prodajalcem ,ki vam bo ponudil informacije o tem, za kaj vse se msm v prahu uporablja oziroma kakšne težave vam lahko pomaga blažiti.

Iz iste kategorije: