Brezskrbno na počitnice v oddaljene kraje

Že res, da je uradno še vedno zima, a pomlad je blizu. S pomladjo prihajajo še daljši dnevi, ki nas vse zvabijo ven in nas vabijo k sanjarjenju o času dopustov. Kam bi šli letos na počitnice? Verjetno si večina ljudi trenutno močno želi nekam odpotovati, a je še vse negotovo glede protikoronskih ukrepov. Kljub temu pa je potovanje v nekaterih državah vsaj do neke mere omogočeno.

Kmalu se bodo povečale rezervacije v turističnih agencijah, saj si bodo ljudje v času dopustov ponovno želeli obiskati tuje kraje. Pri tem pa je potrebno poskrbeti za ustrezno zavarovanje za tujino, saj lahko brez njega preživljanje brezskrbnih počitnic lahko kaj hitro postane prava nočna mora. Če vas podrobneje zanima ponudba različnih zavarovanj, klikni tu.

Skrb za varnost celotne družine

Da bi resnično lahko poskrbeli za brezskrbno dopustovanje, je pomembno urediti zdravstveno zavarovanje za tujino za vse člane, ki potujejo z vami. Le na ta način boste zagotovili zdravstveno in finančno varnost celotne družine.

Uredite si zavarovanje za tujino in brezskrbno uživajte na dopustu

Ker je na trgu že toliko ponudnikov, se verjetno poraja vprašanje, katero zavarovanje za tujino je najboljše? Odgovor ni tako zelo preprost, saj je to predvsem odvisno od tega, za koliko časa potujete oziroma kako pogosto. Glede na to lahko sklenete različne zavarovalne pogodbe. Za družine je morda najprimernejše turistično – družinsko za določen čas.

Nesreča nikoli ne počiva

Ne glede na to, ali potujete pogosto ali pa samo enkrat na leto, se je potrebno zavedati nepredvidljivosti življenja in tveganja, ki ga s sabo prinašajo potovanja in bivanje v tujih deželah daleč od varnosti svojega doma. Zato je dobro, če ste pripravljeni tudi na morebitne nesrečne dogodke.

Če preživite veliko časa na poti zaradi službenih obveznosti v bližnjih državah, kot sta Črna gora ali Hrvaška, potem lahko sklenete posebno zavarovanje za tujino za Hrvaško in Črno goro. Glede na pogostost vaših potovanj pa razmislite, ali je za vas ugodneje skleniti letno pogodbo ali pogodbo za določen čas.

Lahko vam velja celo leto

Lahko se zavarujete za določen čas enega leta, kar pomeni, da vam velja za točno določeno obdobje, ne glede na to, koliko potovanj boste opravili v tem enem letu. Lahko se odločite za posamično letno ali družinsko pogodbo. Izbirate pa lahko med omejitvijo za potovanje samo na Hrvaško ali pa, če želite, vam velja za potovanje po celem svetu.

Ker je življenjska zgodba vsakega posameznika edinstvena, vam je na voljo zavarovanje za tujino po meri, saj lahko preprosto vnesete potrebne podatke v spletni obrazec, in dobili boste informativni izračun končnih stroškov. Za več informacij o tem klikni tu.

Iz iste kategorije: