Turkizno morje vabi

Grčija je super destinacija v vseh letnih časih. Tako na celini kot na številnih otočkih lahko vsak najde kaj zase. Vsak otoček ali otok je namreč nekaj posebnega in prav vsakega se splača obiskati. Poleg čudovitega morja in lepih plaž vas tam čakajo tudi prijazne temperature in še bolj prijazni ljudje. Ter seveda pregovorno odlična grška hrana, ki jo boste sanjali še dolgo po tem, ko se boste vrnili nazaj domov. Grčija je torej destinacija, kamor se ne odpotuje le enkrat, ampak vrača vedno znova.

Morje, ki ga ne pozabiš

Vsekakor Grčija ponuja več kot le morje, a kljub temu je to tako čudovito modre oziroma turkizne barve, da ostane v spominu. Vaše fotografije z dopusta bodo tako še lepše kot običajno, ne glede na to, v katerem letnem času se boste odpravili na pot.

Grčija je vsekakor lepa v vseh letnih časih
Sončni zahod v kraju Santorini, Grčija

Glavna sezona plavanja in poležavanja na plaži se sicer v Grčiji začne nekje maja in traja do konca septembra. A Grčija je vsekakor lepa v vseh letnih časih, zato se jo splača obiskati kadarkoli. Vsak letni čas ima namreč svoj čar in morje je enako turkizno, kadarkoli jo boste obiskali.

Najlepše plaže na svetu

Čeprav je tudi notranjost vredna ogleda, pa se večina turistov poda na obala. Grčija namreč ponuja številne čudovite plaže. Na vsakem koraku boste našli kakšno, ne glede na to, v kateri del države se odpravite.

Najbolje od vsega pa je, da lahko tudi v glavni sezoni najdete skorajda samotno plažo, saj je obala zelo razvejana, zato lahko na njej vsakdo najde svoj mirni kotiček. Vsekakor Grčija slovi po svojih plažah in nekatere med njimi veljajo celo za najlepše na svetu.

Številne znamenitosti in skok v zgodovino

Stara Grčija je še vedno živa v številnih arheoloških ostankih, templjih in drugih zgradbah, ki jih boste srečevali na vsakem koraku. Grčija tako ne omogoča le skoka v morje, ampak tudi skok v antično zgodovino, ki predstavlja temelje za našo današnjo civilizacijo in kulturo. V živo stari templji in svetišča izgledajo še veliko bolj mogočno kot na fotografijah, poleg tega pa ogled od blizu omogoča, da si ogledate zanimive detajle, ki so prava paša za oči. Seveda pa pri ogledu ne pozabite, da so danes antične ostaline videti precej drugače kot nekoč ter da v originalu niso bile bele, ampak živo pisanih barv. Grčija je bila torej nekoč še malo bolj pisana kot danes.

Iz iste kategorije: