Casio Privia PX-160 digitalni klavir

Vrhovi tipk digitalnega klavirja Casio Privia PX-160 so prevlečeni s sintetičnim slojem slonovine in ebenovine, ki je zelo blizu pravemu materialu, ki se je nekoč pogosto uporabljal v akustičnih klavirjih. To je majhna podrobnost, toda to klaviatura lahko popolnoma opišemo s seštevanjem njenih številnih majhnih, toda odličnih podrobnosti. Še enkrat, to je nekaj, kar je neverjetno redko pri klavirjih pod 1000 dolarjev, še manj pa z tiste pod 500 dolarjev.

Še en dodaten sloj profesionalnosti je zvok akustičnega klavirja, ki je fantastičen. Klaviature Casio imajo realističen odziv kladivc, blažilnik hrup in resonanca blažilnikov, kar daje tipkam še bolj pristen občutek in zvok.

Klaviatura Casio Privia PX-160 je izjemna, saj lahko popolni začetnik sliši razliko, ki jo ti subtilni odtenki naredijo. To resnično pokaže, koliko truda je Casio vložil v to, da ta klaviatura izgleda kot kakovostna in elegantna rešitev za začetnike.

Druga prednost je, da material dejansko pomaga absorbirati znoj, ki se lahko nabira pri daljših ali intenzivnejših igranjih. To je nekaj, kar smo opazili tudi med našim testnim predvajanjem, in bilo je presenetljivo, kako dobro smo se počutili po 15 minutah v primerjavi z ostalimi začetniškimi klaviaturami.

Nazadnje, češnja na torti za navdušence nad klaviaturami; tipke na PX-160 so popolnoma uravnotežene od leve proti desni. To pomeni, da tipke z nižjimi toni nudijo več odpornosti kot višji, kar vam omogoča, da igrate bolj izrazito, ko se vaša veščina izboljša s časom. Tipke so tudi zelo tihe za električni klavir, kar je precej nenavadno za začetne klavirje (običajno znane po svojih hrupnih tipkah).

Skratka, to je morda najboljša in najbolj prijetna klaviatura za igranje v tem cenovnem razredu.

Iz iste kategorije: