Ko se pojavijo prvi znaki nosečnosti …

To, ali je prišlo do zanositve ali ne, nam poleg testa lahko pokažejo tudi prvi znaki nosečnosti. Običajno je prvi znak izostanek menstruacije, zanositev pa spremljajo tudi manj prijetni znaki. Prvi znaki nosečnosti so tako lahko tudi močna slabost ali celo bruhanje, pa tudi velika utrujenost in bolečine v križu. S pomočjo prehranskih dopolnil lahko tudi te težave lažje prenašamo in poskrbimo za to, da se bomo tudi v prvih mesecih nosečnosti odlično počutile.

Zanositev in prvi znaki nosečnosti

Ko se pojavijo prvi znaki nosečnosti, to še ne pomeni, da je treba prenehati z jemanjem folne kisline. Običajno se priporoča jemanje še nekaj mesecev, saj so prav prvi meseci nosečnosti ključni za zapiranje spinalne cevi pri plodu. Ko nastopijo prvi znaki nosečnosti, je torej folna kislina še vedno priporočljiva, prav tako pa je treba gledati tudi na dobro počutje nosečnice. 

Slednja mora paziti na svoj imunski sistem in odpornost ter na to, da ostane čim bolj zdrava, za kar v veliki meri lahko poleg zdravega življenjskega sloga in prehrane poskrbijo različna prehranska dopolnila, s katerimi bo dobila vsa potrebna hranila, ki jih potrebuje tako sama kot plod. Tako bo nosečnost potekala kar se da najbolje.

Folna kislina kot del prehranskih dopolnil

Folna kislina pa ni edina snov, ki je pomembna za dober razvoj ploda, za normalen potek nosečnosti in dobro počutje in zdravje bodoče matere. Pomembno je tudi, da ta dobi dovolj vitaminov in mineralov ter drugih sestavin, ki jih potrebuje. Zato se lahko folna kislina jemlje tudi skupaj z drugimi prehranskimi dopolnili oziroma je priporočljivo jemati prehranska dopolnila, katerih del je poleg drugih vitalnih snovi tudi folna kislina. 

Iz iste kategorije: