Registracija tematskih domen

Ste že kdaj želeli registrirati domeno, pa se je izkazalo, da je ta že zasedena? Da pripada drugemu lastniku, zato vam enostavno ni preostalo drugega, kot da se spomnite nove domene? V tem primeru ste imeli dve možnosti. Lahko ste poiskali prosto ime domene, lahko pa ste izbrali drugo domensko končnico. Pred leti je prišla v poštev predvsem prva možnost, saj izbira domenskih končnic ni bila velika. Večinoma smo izbirali med .si, .com, .net, .org in .info, danes pa so na voljo tudi tematske domene, kjer je izbira izjemno pestra. Naj vam omenjeno vrsto domen predstavimo nekoliko podrobneje.

Tematske domene so tiste, katerih končnice so povezane z določenimi interesnimi ali poslovnimi dejavnostmi. Pojavljati so se pričele leta 2014, s tem pa se je odprl širok spekter novih možnosti. Ali veste, katere domene so tematske? Bi jih znali našteti vsaj pet? Nadaljujte z branjem in spoznajte nekaj najbolj popularnih, za dodatne informacije pa obiščite tudi blog o domenah. Tam boste našli še cel kup zanimivih podatkov.

Tematska domena .NEWS

Razmišljate o postavitvi novičarskega portala? Zakaj bi vztrajali pri »standardni« končnici .com in se spopadali s težavami pri iskanju prostega imena, če vam je na voljo mnogo bolj izvirna domena s končnico .news. Vaši obiskovalci bodo takoj vedeli, kaj lahko na vaši strani pričakujejo, poleg tega pa si bodo portal tudi hitro zapomnili, saj vsekakor ne gre za vsakdanjo domensko končnico.

Tematska domena .AGENCY

Vas skrbi, da se tematske domene v iskalniku Google ne uvrščajo tako dobro kot domena .com? Po besedah Googlovih strokovnjakov razlik med domenskimi končnicami ni, zato ni bojazni, da spletno mesto vaše agencije ne bi bilo dobro vidno uporabnikom spleta. Si predstavljate, kako odlično bi bilo, če bi imeli kot podjetje, ki se ukvarja z digitalnim marketingom, registrirano domeno marketing.agency? V tem primeru gre sicer za tako imenovano »premium« domeno, za katero je potrebno plačati visok znesek, a morda se ravno vi domislite super imena, ki bo v kombinaciji z domensko končnico še prosto.

Tematska domena .GIFTS

Razmišljate o spletni trgovini, kjer bi svojim obiskovalcem ponujali razna darila? Za vas imamo odličen nasvet. Če boste spletno mesto postavili v angleškem jeziku, velja razmisliti o registraciji domene .gifts. V kolikor se boste odločili zanjo, boste imeli mnogo večjo priložnost, da poiščete zares odlično prosto ime, saj v kombinaciji s .com ali .net te sreče najbrž ne boste imeli. Zapomnite si, da je dobro domensko ime kratko in izvirno – takšno, da si ga je enostavno vtisniti v spomin.

Iz iste kategorije: