Kako izbrati pravi strešni kovček za vaš avtomobil?

Strešni kovček spada pod priročno opremo za avto, saj v njem lahko prevažamo različne predmete, za katere ni prostora v notranjosti avtomobila oziroma v prtljažniku. To nosilno opremo uporabljajo vozniki avtomobilov, ki prevažajo večje in težje predmete, kot je na primer oprema za šport. Ker je prtljažnik na strehi avtomobila zaprt, lahko v njem prevažamo tudi ostalo prtljago, ki bi jo običajno prevažali v notranjosti avtomobila.

Drugo možnost za transport predmetov, kot so smuči, kolesa in ostala športna oprema pa ponujajo strešni nosilci. Oblikovani so kot nekakšne sanke, ki imajo povprečno nosilnost 100 kilogramov. Na nosilne prečke lahko namestimo in zapnemo smuči in smučarske palice za vso družino. Prav tako je ta dodatna avto oprema varna za uporabo, saj ima varnostno zapenjanje in dodatno zaščito, ki onemogoča, da bi se tovor na strehi avtomobila premikal.

Kakšno vrsto tovora bomo na strehi avtomobila prevažali?

Pred nakupom prtljažnika za transport tovora na strehi avtomobila in pred nakupom nosilne opreme se moramo vprašati, katere predmete bomo najpogosteje prevažali. Od tega je odvisna tudi velikost dodatne opreme za avto.

Na primer, če bomo prevažali smuči in smučarsko opremo, kot so smučarski pancerji in smučarske palice, tedaj bodo obliko, velikost in slog prtljažnika na strehi avtomobila določale smuči, saj so le-te najdaljše. Pri tem oprema za avto Withcar ponuja dodatno avto opremo, kjer je strešni kovček mogoče naročiti v treh različnih velikostih oziroma prostorninah:

  • 330 litrov
  • 430 litrov
  • 530 litrov

Če pa bomo na strehi avtomobila prevažali tudi težje predmete in predvsem daljše in širše predmete, tedaj predstavljajo strešni nosilci najboljšo izbiro. Najverjetneje bodo ti predmeti segali čez robove strehe avtomobila, zato moramo poskrbeti za dodatno varnost in pri tem paziti, da predmeti ne ovirajo vožnje. Prednost, ki jo ponujajo strešni nosilci je predvsem v tem, da pri njihovi uporabi nismo omejeni z dolžino in širino tovora, ki bi ga želeli prevažati na strehi avtomobila.

Kako pogosto bomo prtljažnik na strehi avtomobila uporabljali?

Pred nakupom prtljažnika za shranjevanje tovora na strehi avtomobila je dobro razmisliti tudi o tem, kolikokrat na leto ali na mesec bomo to dodatno opremo za avto uporabljali. Ta dodatna oprema za avto namreč ni namenjena temu, da bi jo neprestano prevažali naokoli, še posebej, ko je ne potrebujemo.

Pri tem so lahko strešni nosilci ves čas nameščeni na streho avtomobila, po potrebi in kadar potrebujemo transport predmetov in tovora na strehi avtomobila, pa lahko na nosilne  prtljažne prečke namestimo še strešni kovček.

Prečne kovinske sani na strehi avtomobila so izdelane iz posebnih materialov, ki dovoljujejo tudi večje obremenitve in pri tem tudi po dolgotrajni uporabi ostajajo trdno na mestu, saj imajo vgrajene močne pritrdilne roke. Tako lahko to dodatno opremo za avto pustimo nameščeno skozi vse leto na strehi avtomobila, po potrebi pa nanjo montiramo tudi prtljažni prostor za shranjevanje predmetov.

Združljivost opreme za shranjevanje prtljage na strehi avtomobila

Pred nakupom dodatne opreme za shranjevanje in prevažanje predmetov na strehi avtomobila se moramo pozanimati tudi o tem, ali je nosilna oprema za avto združljiva z avtomobilom in ali je prtljažni prostor za shranjevanje predmetov združljiv s prečnimi kovinskimi sanmi.

Oprema za avto Withcar nudi univerzalne namestitvene sisteme, kjer so vsi strešni nosilci združljivi s strešnim kovčkom in obratno. Pri tem lahko nosilne prečke na strehi avtomobila namestimo brez uporabe posebnega orodja. Če nanje namestimo še prtljažni prostor za shranjevanje tovora, tedaj se le-ta na nosilne prečke popolnoma prilega in trdno oprijema. Dodatna avto oprema za shranjevanje in prevažanje prtljage na strehi avtomobila je prav tako združljiva z vsemi modeli avtomobilov.

Lastnosti opreme za prevažanje predmetov na strehi avtomobila

Pred nakupom avto opreme za shranjevanje in transport predmetov in prtljage na strehi avtomobila se je dobro pozanimati tudi o dodatnih lastnostih, ki jih avto oprema ponuja. Mednje štejemo predvsem:

  • Zgornja stran nosilnih prečnih sani je prevlečena z gumo, ki onemogoča premikanje tovora po strehi avtomobila. Guma prav tako preprečuje nastanek prask na tovoru.
  • Zunanjost prtljažnega prostora za transport predmetov je izdelana iz odporne ABS plastike in dodatno premazana s snovjo proti praksam.
  • Priporočljivo je, da ima avto oprema za transport prtljage tudi garancijsko dobo.

Oprema za avto Withcar pa poleg teh dodatnih lastnosti ponuja še strešni kovček, ki je odporen na udarce in UV žarke ter omogoča varno zaklepanje z dvema zapahoma. Strešni nosilci Nordrive pa so izdelani iz trdega aluminija, zato so tudi bolj lahki in posledično enostavnejši za rokovanje in montažo.

Ali veste da so jeklena platišča znana po dolgi obstojnosti. Zdržijo dlje kot platišča narejena iz drugih zlitin. Več o tem pa si lahko preberete s klikom na povezavo.

Iz iste kategorije: