Strešni kovčki za avto

Tudi pri vas vedno zmanjkuje prostora v avtomobilu, ko se odpravljate na dopust? Že dalj časa razmišljate, da bi zato kupili večji avtomobil z več prtljažnega prostora ali pa ste ga celo že kupili, pa prostora še vedno ni dovolj, saj se je v tem času povečala tudi vaša družina? Potem so strešni kovčki ali truge, kot jim pravimo po domače, tisto, kar potrebujete, da se boste lahko brezskrbno odpravili na dopust!strešni-kovčki

Kako velik strešni kovček potrebujem?

Dodatnega prostora za prtljago ni nikoli preveč in bolje je, da je kovček na strehi vašega avtomobila na pol prazen, kot pa da bi ga le s težavo zaprli in bi vsakič, ko bi jemali kaj iz njega, upali, da se bo tudi tokrat dal zapreti, ker je tako zelo poln. Zato je prav, da so strešni kovčki čim večji oziroma tako veliki, kot vam to omogoča vaš avtomobil.
Razlika v ceni med večjimi in manjšimi kovčki za avtomobile ni zelo velika, zato se vam pri izbiri in nakupu splača pogledati tudi večje modele, v katere lahko shranite več prtljage oziroma vas pri njih ne bo nikoli skrbelo, da kakšen kos prtljage ne bi šel vanj, saj so dovolj prostorni.

strešni kovček
Velikost strešnih kovčkov se sicer meri v litrih oziroma z njihovo prostornino, pri tem pa je pomembno vedeti tudi, kolikšna je njihova maksimalna nosilnost, da jih ne boste obremenili s preveč težko prtljago. Na streho avtomobila ta tako ali tako ne sodi, saj je tam bolje prevažati lažje stvari. Kljub temu pa se je pri izbiri novega kovčka za na streho dobro odločiti za kovček s čim večjo nosilnostjo.

Materiali in barve

Bolj kot sama barva kovčka je pomembno, iz kakšnega materiala je, saj mora biti ta čim bolj odporen tako na različne vremenske pogoje kot tudi na morebitne praske ali udarce. Material mora biti tako trpežen, da boste kovček brez težav uporabljali celotno življenjsko dobo vašega avtomobila oziroma še dlje, saj kovček brez težav prestavite tudi na drug avto, ko tega morda zamenjate oziroma kupite novega.

Montaža

Strešni kovčki (http://www.withcar.si/ponudba/stresni-kovcki) so dobavljivi skupaj z vso opremo za montažo, ta pa poteka zelo hitro in je enostavna, zato vam za to, kako boste kovček namestili na vaš avtomobil, ni treba skrbeti. Če si vseeno ne predstavljate, kako to gre, pa bi radi vedeli, je najboljša rešitev, da na spletu poiščete video, na katerem je prikazana prav montaža takšnega kovčka.

https://www.youtube.com/watch?v=eXvRSWCpfN8

Iz iste kategorije: