Kako v 7 korakih postati fit?

Če želite postati fit, to vsekakor ne pomeni samo, da želite biti vitki in imeti lepo postavo. Fit ljudje so obenem še zdravi, zadovoljni in se že na splošno zelo dobro počutijo. Čeprav se mnogim od vas morda zdi, da je to misija nemogoče, pa lahko fit postane prav vsak. Prvi korak, ki ga lahko naredite, je, da začnete opazovati, kaj vse počnejo fit ljudje in koliko časa na dan.

Tudi mi vam v nadaljevanju predstavljamo nekaj nasvetov, kako lahko najhitreje in na preprost način fit postanete tudi vi. Ko boste nasvete natančno pregledali, obiščite še spletno mesto Ostanifit.si. Tam boste namreč deležni še mnogo drugih, izjemno koristnih nasvetov in smernic.

1. Ne obremenjujete se z dieto.

Fit osebe ponavadi jedo vse po vrsti. Brez slabe vesti si privoščijo tudi »prepovedana« živila. Seveda pa z njimi ne pretiravajo. Tudi vi se lahko razvajate z ocvrtimi jedmi in sladkarijami, toda le občasno in v normalnih količinah.

2. Ne jejte poznih obrokov.

Večerja je obvezen dnevni obrok. Vendar mora zanj veljati, da je lahek in da ga ne uživate tik pred spanjem. Najbolje je, da si zadnji obrok privoščite tri ure pred spanjem. Priporočamo vam, da imate stalno spalno rutino in se k počitku odpravljajte vedno ob isti uri.

3. Če ste utrujeni, pojdite spat.

Ko se počutite utrujeno, vam organizem sporoča, da potrebujete energijo. To ne pomeni energije v obliki hrane, temveč v obliki počitka. Če želite postati fit, je najbolje, da vaš nočni spanec traja od sedem do devet ur. Vaše telo vam bo še kako hvaležno. Vam pa se bo to poznalo na videzu in počutju.

4. Pijte veliko tekočine.

Človeško telo večinoma sestavlja voda, zato je dobro, da jo popijete vsaj dva litra na dan. Poleg vode vam priporočamo, da pogosto pijete blage ter nesladkane čaje. Tudi to bo v veliki meri pripomoglo, da boste postali fit.

5. Ni vam treba vedno pojesti vsega.

Večina od vas je verjetno navajena, da poje vse, kar je na krožniku. Verjetno ste bili tako vzgojeni. Priporočamo vam, da ne pojeste vedno vsega, kar imate na krožniku. Če je porcija velika, velja to še toliko bolj. Jejte počasi in z užitkom. Ko boste siti, odložite pribor, četudi je na vašem krožniku še kar nekaj hrane.

6. Uživanje žita in vina.

Raziskave so pokazale, da večina fit ljudi pogosto uživa žito in vino. Cela žita bi morala biti v resnici sestavina hrane za vse nas, ki želimo izgledati zdravo ter privlačno. Žita blagodejno vplivajo na količino sladkorja v krvi, na prebavo, posledično pa na videz in počutje.

Ker je v vinu močan antioksidant, ki preprečuje nalaganje maščob v krvnih žilah, vam pitje vina lahko zagotavlja lep videz kože. Vsekakor pa s pitjem ne pretiravajte. Priporočamo ga kozarček na dan, najbolje kar po kosilu.

7. Bodite redno aktivni.

Enostavno ne moremo mimo nasveta, ki se ponuja kar sam od sebe. Da boste postali fit, se morate redno gibati. Biti morate aktivni, pri tem pa imate zares veliko izbiro. Odločite se lahko npr. za tek, kolesarjenje, plavanje, jogo, pilates ali katero izmed mnogih skupinskih vadb.

Če boste upoštevali naše nasvete, boste postopoma začeli izgubljati kilograme in pričeli pridobivati mišično maso. Vaše telo bo postajalo fit, počutje pa brez dvoma veliko boljše.

Iz iste kategorije: