Težko pričakovana mobilna igra Harry Potter Wizards Unite

Nova mobilna igra Harry Potter Wizards Unite, ki jo je razvilo podjetje Niantic v sodelovanju z Warner Bros podjetjem za razvoj videoiger, je težko pričakovana različica oziroma naslednica izjemno uspešne igralne aplikacije Pokemon Go iz leta 2016. Pri tem bodo igralci s pomočjo svojih pametnih telefonov namesto pokemonov lovili in iskali čarovniške predmete, ki jih večina pozna iz filmskih svetovnih uspešnic o tem mladem čarovniku, ki se v vseh delih bori z zlobnimi nadnaravnimi silami.

Trenutno je testno različico za igranje mogoče naložiti oziroma namestiti na pametne telefone igralcev na Novi Zelandiji in v Avstraliji. Slovenci lahko končno različico za pametne telefone pričakujemo v poletnih mesecih. Medtem je na Facebooku na voljo članstvo v javni skupini Harry Potter Wizards Unite Slovenija, kjer se člani skupine med seboj obveščajo o najnovejših informacijah glede vsebine igralne aplikacije, kdaj naj bi izšla in kako se je mogoče že sedaj registrirati na listo čakajočih v trgovini Google Play na pametnih telefonih.  

Vsebina končne igralne različice na pametnih telefonih

Podjetje Niantic je poskrbelo za objavo prvih posnetkov in fotografij, da bi igralci lahko dobili približno sliko o tem, kako igranje poteka in kaj lahko pričakujejo od samega igranja. V Facebook skupini Harry Potter Wizards Unite Slovenija so člani skupine pred kratkim delili povezavo na uradni napovednik, kjer lahko vidimo, da je igranje vezano na raziskovanje čarovniškega sveta v realnem času z drugimi igralci, ki imajo na telefonih naloženo enako igralno aplikacijo.

Harry Potter Wizards Unite trgovina
Trgovina s predmeti v mobilni igri Harry Potter Wizards Unite

Mobilna igra Harry Potter Wizards Unite igralcu omogoča, da bo preko igranja v svoji okolici spoznal vse poznane filmske junake iz filmov in knjig in pri tem iskal in zbiral točke zanimivosti v obliki čarobnih predmetov, krajev in oseb. Igralci se bodo spopadli z nekoliko kompleksnejšo tematiko in načinom igranja, kot je to značilno v mobilni igri Pokemon GO. Namesto metanja žoge se bo igralec spopadel tudi z uroki, s katerimi se bo zaščitil ali premagal zlobneže in zato pridobil dodatne nagrade, ki ga bodo popeljale v nov virtualni svet čarodejev.

Bitka v trdnjavah v Harry Potter Wizards Unite je podobna raidom v igri Pokemon GO

Dodatna igralna vsebina v virtualnem svetu čarovnikov

Igralec se bo skozi igranje prelevil v nekakšnega detektiva, kjer bo za premagovanje ovir lahko uporabil različne čarovniške poklice in njihove moči čaranja, čarobne palice in svojo hišo. Ko bo igralec postopoma premagoval določene ovire v virtualnem polju, bo za nagrado pridobil dodatno energijo, s pomočjo katere bo bolj uspešno in hitreje pregnal sledi magije. Igralec bo svoje spretnosti lahko preizkusil tudi v različnih utrdbah, kjer bo moral na zaslonu telefona izrisati posamezne uroke.  

Harry Potter Wizards Unite Slovenija
V Facebook skupini Harry Potter Wizards Unite boste prejeli še več informacij

Končna igralna različica za pametne telefone omogoča igranje s skupino ostalih igralcev, kjer bodo skupine do štirih igralcev s skupnimi močmi premagovale ovire v virtualnem polju magije in urokov. Poleg tega pa je mogoče tudi igranje oziroma bojevanje z nasprotnimi igralci. Če bi igralec želel najti skupino za igranje se lahko včlani v javno Facebook skupino Harry Potter Wizards Unite Slovenija, kjer bo lahko v svojem kraju ali mestu našel soigralce za igranje.

Poleg tega pa si bodo tu igralci iz cele Slovenije lahko izmenjevali svoje izkušnje, dodatna pojasnila k pravilom igre in splošne ocene celotne igralne izkušnje.

Pričelo se je igranje v Avstraliji – članek:http://www.wow.si/prihaja-harry-potter-wizards-unite/

Objavil/a Harry Potter Wizards Unite Slovenija dne Sreda, 22. maj 2019


Iz iste kategorije: