Do denarcev z reseller gostovanjem

Če se profesionalno ukvarjate z internetnim marketingom, verjetno kar pogosto iščete možnosti za dodaten spletni zaslužek. Načinov je zares veliko, od bolj tveganih do manj. Pri nekaterih so začetni vložki visoki, pri drugih nizki, nekateri načini so splošno poznani, druge pa poznajo le redki. Kakorkoli že, danes vam predstavljamo reseller gostovanje, torej gostovanje za nadaljnjo prodajo, s katerim je prav tako možno ustvarjati spletne zaslužke.reseller gostovanjePreprosto povedano gre za to, da pri ponudniku gostovanja, ki ima med svoje storitve vključeno tudi reseller gostovanje, le-to zakupite ter storitev prodajate svojim lastnim naročnikom. S storitvijo torej pridobite določen prostor na strežniku ter dostop do nadzorne plošče (npr. WHM). V nadzorni plošči nato kreirate in urejate manjše pakete ter jih po želenih cenah ponujate strankam.
Ena izmed prednosti reseller gostovanja je zagotovo ta, da ne potrebujete lastnih strežniških kapacitet ter poglobljenega znanja upravljanja s strežniki, saj za to skrbi ponudnik. Investicija v lastne strežnike je zelo visoka, novinci na trgu pa se zaradi visoke konkurence stežka uveljavijo. Seveda se s pravim pristopom vseeno da prebiti do prodaj.
Če vas zanima reseller gostovanje, lahko postavite spletno stran, namenjeno promoviranju paketov gostovanja. Na samem začetku posla ne računajte na bajne zaslužke, saj najverjetneje ne boste pridobili velikega števila naročnikov. Dlje kot boste vztrajali, več možnosti za doseganje pozitivnih rezultatov boste imeli.
Informativni izračun, koliko je mogoče zaslužiti z reseller gostovanjem, si lahko ogledate na tej spletni strani.
Reseller gostovanje je še posebej primerno za podjetja ali posameznike, ki se ukvarjajo z izdelavo spletnih strani. Marsikateri naročnik spletne strani namreč zelo rad vidi, da mu ni potrebno iskati ponudnika gostovanja, temveč vse skupaj raje uredi na enem mestu. Če mu torej poleg spletne strani lahko ponudite še gostovanje, bo to zanj več kot priročno. Za storitev bo pripravljen odšteti tudi več, kot bi, če bi spletno gostovanje zakupil neposredno pri ponudniku gostovanja.
Se ukvarjate z izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin? Vsekakor dobro premislite, da bi na seznam storitev dodali še spletno gostovanje, saj vam to lahko prinese dodaten zaslužek. Več kot boste imeli naročnikov, več boste lahko iztržili. Seveda pa pred samim začetkom dobro preučite, kako sestaviti pakete ter kakšne cene jim nastaviti. Če boste predragi, ne boste imeli veliko naročnikov, v kolikor pa bodo vaše cene prenizke, ne boste prav veliko zaslužili.

In še dobronamerni nasvet za konec. Preden zakupite reseller gostovanje, se pri ponudniku pozanimajte, kdo in v kakšni meri bo moral skrbeti za podporo naročnikom. Najverjetneje boste na vprašanja svojih strank morali odgovarjati kar sami, medtem ko bo za vzdrževanje strežnika skrbel ponudnik.

Iz iste kategorije: